Florida

Wij zijn niet in NL

 

Wij zijn nu in

Nederland

Florida

 

Wat waren wij toe aan een vakantie zonder vast reisschema! We hebben een aantal jaar geleden al een rondreis gemaakt in de Sunshine State, dus we voelen de 'druk' niet om alle highlights bij langs te rijden.

 

We settelen ons in een hotel in Kissimmee en maken verschillende (verrassende) uitstapjes in de omgeving met onze huurauto.

 

 

 

 

 

2014

 

 

Anna Maria Island

 

Een schiereiland onder St. Petersburg en Tampa met prachtig strand en mooie huizen.

We hadden geluk dat we de laatste parkeerplek konden bemachtigen.

 

We werden verliefd.... wat is dit een heerlijk plekje. Het strand wit, het water blauw... Dit is er een uit de boekjes.

 

Wet n Wild waterpark

 

Met de vele keuze aan pretparken rond Orlando alleen al kan je je dágen vermaken. Omdat het lekker weer was en graag afkoeling zochten, kozen we voor het Wet -n- Wild- waterpark.

 

Vele glijbanen, zwembaden en zonnebedjes gaven ons precies wat we nodig hadden. Het was voordeliger om een meerdaagse pas met onbeperkt toegang aan te schaffen, zodat we vaak na een uitstapje even langsreden om een plons te nemen.

 

Concert Lady Antebellum

 

Via de lokale Groupon site hadden we vanuit Nederland al kaarten gekocht voor het concert van Lady Antebellum. In Nederland alleen bekend van hun hit 'Need You Know', maar in de USA zijn ze al weer wat hits en albums verder...

 

Vooraf aan het concert deden we fanatiek mee met het tailgating. We werden spontaan uitgenodigd voor een biertje en een burger bij een vriendengroep toen we hun barbecue op de trekhaak bewonderden.

 

Dus houdt de lokale Groupon sites in de gaten voor leuke aanbiedingen!

 

Daytona Beach

 

Vroem, Vroem! Daytona: bekend om zijn racetrack én om zijn autovriendelijke strand.

 

Ocala

 

Wat een ontdekkking! Door het kristalheldere water lijkt het net of je in de lucht zweeft met je kano. De vissen en schildpadden zie je zo onder je door zwemmen. De alligators liggen te zonnebaden op de oevers. Verderop kan je -allogator vrij- zwemmen.

 

Het is wel aan te raden om de weekenden te vermijden, aangezien de locals hier graag hun barbecue en picknickkleden uitrollen.

 

Clearwater Beach

 

Vlak aflopend wit strand voor een ultieme strand dag.

 

Twee tips: houdt kleingeld bij de hand voor de parkeermeters en vergeet je zonnebril niet, in verband het felle zand.

 

Baseball wedstrijd Tampa Bay Rays

 

We zijn gek op de sfeer die er tijdens Amerikaanse sportwedstrijden hangt. Dit keer gingen we naar een baseball wedstrijd. Als Dutchies lukte het ons zelfs om op het 'big screen' vertoond te worden!

 

De kaarten hadden we vanuit Nederland al geregeld. Wedstrijdschema's van de baseball teams vind je terug op de officiële MBL site.

 

Je kan vervolgens eenvoudig op datum en plaats zoeken of er een wedstrijd in de buurt gespeeld wordt. De prijzen vallen reuze mee (houd dan wel rekening met een stoel in de nok van het stadium).